Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Slank kaastaartje met paprika

  • 40 minuten
  • 2 personen
Slank kaastaartje met paprika
356kcal Per persoon
Eiwit
26g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
11g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 oranje paprika
  • 1 eetlepel bieslook, vers
  • 100 gram volkorenmeel
  • 100 gram magere kwark
  • 50 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met dit kleurige, warme kaastaartje maak je van ieder eetmoment gelijk een feestje! Het is heerlijk bij de lunch of op zondagochtend bij een late brunch. Leuk als je iets te vieren hebt, maar het kan ook zeker op een doordeweekse dag. Het kaastaartje bevat maar weinig caloriëen en is rijk aan eiwitten. Samen met een groene salade heb je zo een complete en vooral ook heel erg lekkere maaltijd.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Klop de eieren los. Snijd de paprika in dunne ringen. Knip de bieslook.
  3. Meng in een kom het volkorenmeel met 75 gram kwark, 2 eetlepels losgeklopt ei en een snuf zout. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Druk het deeg in de vorm uit tot een taartbodem met een opstaande rand.
  4. Voeg de resterende kwark met de geraspte kaas en bieslook aan het losgeklopte ei toe en roer alles door elkaar. Verdeel dit mengsel in de taartbodem en verdeel de paprikaringen erover. Bak de taart in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveer de taart in punten en verdeel er wat rucola over.

Benodigdheden

  • Kleine taartvorm (Ø 15-17 cm), dun ingevet met olie

Tip van FitChef

1. Serveer dit kaastaartje met een salade van verse bladspinazie en cherrytomaatjes. Klop een lekkere dressing van olijfolie, balsamicoazijn en wat mosterd.
2. Dit kaastaartje is ook lekker met andere groenten, zoals courgette of (zongedroogde) tomaatjes.