Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Stracciatella yoghurtmousse met zomerfruit

  • 150 minuten
  • 4 personen
Stracciatella yoghurtmousse met zomerfruit
287kcal Per persoon
Eiwit
9g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram zomerfruit (diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 gram pure chocolade, 75% cacao
  • 400 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 ei
  • 1 takje munt, vers
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat het zomerfruit in een kom in 1 uur ontdooien.
  2. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bak met koud water. Hak intussen de chocolade in echt kleine stukjes.
  3. Schep 4-5 eetlepels van het rode fruitvocht uit de kom in een steelpan en verwarm het vocht op zacht vuur.
  4. Knijp de blaadjes gelatine goed uit. Neem de pan van het vuur en los de blaadjes van het vuur af al roerend op in het warme vocht. 
  5. Doe de Griekse yoghurt over in een kom en roer het gelatine mengsel er goed door, zodat de yoghurt egaal lichtroze is. Schep de chocoladestukjes door de yoghurt. 
  6. Breek het ei doormidden en vang het eiwit in een kom op. Klop het eiwit met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan. Spatel het eiwit gelijkmatig door het chocolademengsel. Zet de kom met yoghurtmousse in de koelkast en laat de mousse in 1 uur stevig worden.
  7. Ris de muntblaadjes van het takje en snijd de blaadjes in fijne reepjes. Roer de muntreepjes door het zomerfruit.
  8. Schep de helft van het zomerfruit in mooie coupes. Schep daarop in elke coupe 2-3 bolletjes yoghurtmousse. 
  9. Schep de rest van het zomerfruit over de stracciatella yoghurtmousse. Serveer direct.

Benodigdheden

  • Handmixer met gardes

Tip van FitChef

1. In plaats van gemengd zomerfruit kun je bijvoorbeeld ook alleen frambozen of kersen nemen.
2. Garneer de yoghurtmousse met muntblaadjes en vers fruit.