Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Tapas visspiesjes met muhammara

  • 25 minuten
  • 8 spiesjes
Tapas visspiesjes met muhammara
115kcal Per spiesje
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 2,5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 kabeljauwhaas (à ca. 130 g)
  • 1 handje veldsla
  • 200 gram muhammara
Voeg toe aan boodschappenlijst

Muhammara is een heerlijke dip voor bij bijvoorbeeld deze visspiesjes. In deze kruidige spread uit het Midden-Oosten zit o.a. gegrilde zoete puntpaprika, walnoot en frisse granaatappelpitjes. Je kunt muhammara kant-en-klaar kopen, maar zelf gemaakt is natuurlijk veel lekkerder en ook nog gezonder. Bekijk hier ons recept.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de citroen schoon en halveer deze. Pers één helft uit en snijd de andere helft in 8 kleine partjes.
  3. Meng in een diep bord het citroensap met ras el hanout en olie tot een marinade. Snijd de vis in 24 kleine blokjes, schep ze door de marinade en laat ze 5 minuten marineren.
  4. Steek aan elk spiesje een stukje citroen en 3 stukjes kabeljauw. Leg ze op de bakplaat en rooster de spiesjes in de oven in 8-10 minuten bruin en net gaar.
  5. Schep de muhammara in een schaaltje en zet dit op een bord. Verdeel de veldsla eromheen.
  6. Leg de visspiesjes op het bord rond het schaaltje muhammara.

Benodigdheden

  • 8 tapasspiesjes
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

1. Deze visspiesjes zijn heerlijk als onderdeel van een feestelijk buffet. Ook kun je ze prima bereiden op de barbecue! Maak dan ook wat spiesjes met kipdijfilet. Dat smaakt ook heerlijk met muhammara.
2. Verdeel lekker wat fijngeknipte verse dille over deze visspiesjes.