Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Thaise curry bowl met pittige kip

  • 25 minuten
  • 2 personen
Thaise curry bowl met pittige kip
743kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
75g Kh
Vetten
34g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram pandan rijst
  • 3 winterpenen
  • 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
  • 2 eetlepels rijstolie (20 ml)
  • 200 gram kipfilet
  • 6 bosuitjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ½ eetlepel Thaise vissaus (15 ml)
  • 2 eetlepels geraspte kokos (15 g)
  • 2 eetlepels koriander, vers
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze Thaise curry bowl is perfect voor als je zin hebt in een bijzondere lunch of diner met z’n tweetjes. Je kan er ook makkelijk mee variëren, zodat je dit lekker vaak kan eten!

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd schuin in plakken van ½ cm dik.
  3. Meng de helft van de currypasta met de rijstolie in een diep bord. Snijd de kipfilet schuin in plakken van 1 cm dik en wentel ze door het currymengsel in het bord.
  4. Rooster de plakken kipfilet in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Leg de plakken wortel en bosuitjes ernaast en rooster ze ook. Keer alles regelmatig.
  5. Meng in een steelpan de kokosmelk met de vissaus en de rest van de currypasta en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen tot het een dikke saus wordt.
  6. Rooster de geraspte kokos in een kleine koekenpan (zonder olie) op matig vuur in 1-2 minuten al roerend mooi goudbruin.  
  7. Schep de rijst in wijde kommen. Leg de geroosterde kip aan één kant en verdeel de plakken wortel en bosuitjes met een bergje korianderblaadjes en kokos rondom in de kom. Schenk de pittige saus in het midden van de currybowl of serveer de saus er apart bij.

Tip van FitChef

1. Vervang de rijst door volkoren rijstnoedels.
2. In plaats van kip kun je ook zalm, kabeljauw of plakken tofu roosteren.