Tofu teriyaki met Shanghai paksoi & zilvervliesrijst
Tofu teriyaki met Shanghai paksoi & zilvervliesrijst
555kcal Per persoon
24g Eiwitten
57g Kh
25g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 krop Shanghai paksoi
- 5 radijsjes
- 125 gram tofu, naturel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd het kontje van de Shanghai paksoi en maak de bladeren los. Halveer de radijsjes. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu knapperig. Schenk de helft van de sojasaus erbij en bak al omscheppend tot het vocht verdampt is en de tofu donkerbruin is. Schep de tofu op een bordje.
- Verwarm de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de radijsjes en de paksoibladeren 3-4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi beetgaar is.
- Serveer de rijst met de Shanghai paksoi en radijsjes. Schep de tofuteriyaki erop.
Tip van FitChef
Meng 1-2 eetlepels mirin (rijstwijn) of sherry door de sojasaus.