⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u00m29s

Tofu teriyaki met Shanghai paksoi & zilvervliesrijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
555kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 5 radijsjes
  • 125 gram tofu, naturel
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 2 eetlepels sojasaus
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd het kontje van de Shanghai paksoi en maak de bladeren los. Halveer de radijsjes. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
  3. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu knapperig. Schenk de helft van de sojasaus erbij en bak al omscheppend tot het vocht verdampt is en de tofu donkerbruin is. Schep de tofu op een bordje.
  4. Verwarm de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de radijsjes en de paksoibladeren 3-4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi beetgaar is.
  5. Serveer de rijst met de Shanghai paksoi en radijsjes. Schep de tofuteriyaki erop.

Tip van FitChef

Meng 1-2 eetlepels mirin (rijstwijn) of sherry door de sojasaus.