Nieuw!

Vegetarische aubergine pizza's

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 1 persoon
323kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 8 cherry tomaten
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aubergine en snijd deze in de lengte in 5 à 6 gelijke plakken. Smeer de plakken aan beide kanten (met een kwastje) in met de helft van de olie.
  3. Leg de aubergineplakken op de bakplaat en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot 2 minuten tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en verwarm tot de saus wat indikt.
  6. Halveer intussen de cherrytomaatjes.
  7. Haal de bakplaat met de aubergine uit de oven. Besmeer de plakken met de tomatensaus en verdeel de cherrytomaatjes over de aubergine. Strooi als laatste de geraspte kaas erover.
  8. Zet de auberginepizza’s nog tien minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer op een bord.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Garneer de auberginepizza's met verse basilicum.