⏰ 42% korting op jaarlidmaatschap!

2d03u51m38s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Vegetarische aubergine pizza's

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Vegetarische aubergine pizza's
373kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 8 cherry tomaten
  • 40 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Wat eten we toch graag pizza! En het goede nieuws is dat dat ook prima kan binnen een gezonde leefstijl. Met deze auberginepizza's krijg je weinig koolhydraten binnen en juist veel groenten. Beleg deze groentepizza's naar eigen wens met je favoriete toppings. Ook leuk om ze in de zomer klaar te maken op de BBQ. Geniet ervan zo vaak en zo veel als je wilt!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aubergine en snijd deze in de lengte in 5 à 6 gelijke plakken. Smeer de plakken aan beide kanten (met een kwastje) in met de helft van de olie.
  3. Leg de aubergineplakken op de bakplaat en rooster ze 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot 2 minuten tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en verwarm tot de saus wat indikt.
  6. Halveer intussen de cherrytomaatjes.
  7. Haal de bakplaat met de aubergine uit de oven. Besmeer de plakken met de tomatensaus en verdeel de cherrytomaatjes over de aubergine. Strooi als laatste de geraspte kaas erover.
  8. Zet de auberginepizza’s nog tien minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer op een bord.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Garneer de auberginepizza's met verse basilicum.