Warme perzik met homemade vanillekwark
Warme perzik met homemade vanillekwark
399kcal Per persoon
15g Eiwitten
57g Kh
12g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 vanillestokje
- 200 gram magere kwark
- 2 perziken
- 30 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- 4 dadels, zonder pit
Deze warme perzik met homemade vanillekwark is een lekker en zomers toetje met Mediterrane trekjes. Heerlijk om na een lichte maaltijd te serveren. Het is ook nog eens zo gemaakt. De voorbereidingen kosten je ongeveer een kwartier en daarna doet de oven al het werk.
Zo maak je dit recept
- Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappels uit.
- Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het zwarte merg eruit.
- Meng in een steelpan het sinaasappelsap met ½ eetlepel sinaasappelrasp en het vanillemerg. Laat dit mengsel op heel zacht vuur ca. 10 minuten inkoken tot het stroperig wordt. Laat het mengsel afkoelen en meng het door de kwark.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Halveer de perziken en trek met een puntig mesje de schil eraf. Verwijder de pit. Zet de halve perziken met de holte naar boven in de ovenschaal en schenk wat water op de bodem.
- Hak de hazelnoten met de dadels en een ½ eetlepel sinaasappelschil fijn. Verdeel dit mengsel in 4 gelijke porties en draai er balletjes van.
- Duw in de holte van elke perzik een notenballetje en druk iets aan. Dek de perziken losjes af met aluminiumfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de perziken in 20-25 minuten gaar.
- Vul schaaltjes met vanillekwark en zet in elk schaaltje 2 halve perziken.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Kleine lage ovenschaal, licht ingevet met olie
Tip van FitChef
1. De perziken kun je vervangen door nectarines. Die hoef je niet te schillen.
2. In plaats van een vanillestokje kun je ook een paar druppels vanille-aroma gebruiken. Dat is voordeliger.