⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u03m20s

Wilde zalm met groene asperges

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 2 personen
310kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
12g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 citroen
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 eetlepel dille, vers
  • 2 wilde zalmfilets (à ca. 125 g)
  • 350 gram groene asperges
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze wilde zalm met groene asperges is een feestelijk gerecht met alleen maar gezonde ingrediënten!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Hak de peterselie en dille fijn. Boen de citroen schoon en rasp een halve theelepel van de gele schil fijn. Pers de citroen uit. Meng in een kom de cottage cheese met citroenrasp, peterselie, dille en wat zout en versgemalen peper.
  3. Wrijf de zalmfilets in met zout, peper en de helft van de citroensap. Leg ze in een lage ovenschaal. Verdeel het cottage cheesemengsel erover. Schuif de schaal in de oven en bak de zalm in 20-25 minuten gaar en laat de cottage cheese licht kleuren.
  4. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges zo af, dat alle asperges even lang zijn. Snijd ook de kontjes en het lelijke groene loof van de bosuitjes.
  5. Bestrijk de asperges en bosuitjes dun met olie en leg ze naast elkaar in een hete grillpan. Rooster de asperges en bosuitjes in 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn en mooi bruine strepen hebben. Keer ze regelmatig en schep de asperges en bosuitjes die al goed zijn op een bord. Besprenkel ze met de rest van de citroensap en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de overige asperges en bosuitjes tot ze ook beetgaar zijn.
  6. Serveer de zalm met cottage cheese op warme borden en schep de asperges en bosuitjes ernaast.

Tip van FitChef

1. Dit recept is lekker met gekookte krieltjes in de schil.
2. Wilde zalm wordt in het noordwestelijke deel van de Stille Oceaan (bij Alaska) gevangen en dus niet gekweekt. De zalm bevat veel minder vet dan gekweekte zalm.