Nieuw!
Wortel & knolselderij stamppot met vegetarische balletjes
Wortel & knolselderij stamppot met vegetarische balletjes
393kcal Per persoon
28g Eiwitten
48g Kh
10g Vetten
30g Vezels
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 500 gram wortel
- 2 uien
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram vegetarische balletjes
- 75 ml halfvolle melk
Yes, het is weer tijd voor stamppot! Deze wortel en knolselderij stamppot met vegetarische balletjes is superlekker en... bevat veel minder koolhydraten! Knolselderij is een perfecte vervanger voor aardappelen. Er zit minder zetmeel in en minder kilocalorieën. Zo kun je nog steeds genieten van een heerlijke stamppot! De smaak is lichtzoet. Moet je hier nu even aan wennen? Vervang dan de helft van de knolselderij door gewone of zoete aardappels.
Zo maak je dit recept
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de wortels en snijd ook deze in gelijke blokjes. Snijd de uien in halve ringen.
- Doe de knolselderij, wortel en ui samen in een pan met water zodat alles onder water staat. Kook in 15 minuten gaar.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan en bak de vegetarische balletjes 6 minuten.
- Giet de groenten af, voeg de melk toe en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot samen met de balletjes op 2 borden.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
1. Doe wat nootmuskaat door de wortel- en knolselderijstamppot met vegetarische balletjes.
2. Lekker met een lik grove mosterd.