⏱42% Black Friday Korting!

1d01u51m23s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Wrap met vegetarische balletjes & pindakaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Wrap met vegetarische balletjes & pindakaas
517kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
55g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 100 gram wortel
  • ½ rode ui
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 50 gram vegetarische balletjes
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 handje veldsla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd hier dunne halve plakjes van. Schaaf de wortel met een dunschiller in sliertjes. Snijd de ui in halve ringetjes.
  2. Meng de komkommer, wortel, ui, azijn en honing in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar. Laat zo’n 5 à 10 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken. Roer tussentijds een keer door.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 minuten rondom bruin. 
  4. Laat de zoetzure groenten in een vergiet een beetje uitlekken.
  5. Haal de vegetarische balletjes uit de pan en halveer ze.
  6. Besmeer de wrap met de pindakaas en verdeel de sla, zoetzure groenten en vegetarische balletjes erop.
  7. Klap de wrap dubbel en serveer deze op een bord.

Tip van FitChef

In plaats van vegetarische balletjes kun je ook zelf gehaktballetjes maken van (mager) rundergehakt.