Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zelfgemaakte volkoren ravioli met verse tomatensaus

  • 25 minuten
  • 2 personen
Zelfgemaakte volkoren ravioli met verse tomatensaus
563kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
24g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram volkorenmeel
  • 75 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 15 gram basilicum, vers
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 25 gram walnoten, ongebrand en ongezouten
  • 80 gram cottage cheese
  • 20 gram Parmezaanse kaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze zelfgemaakte volkoren ravioli met verse tomatensaus is echt superlekker! Zo weet je precies wat er in je eten zit en het is ook nog eens leuk om te doen.

Zo maak je dit recept

  1. Strooi meel en bloem met wat zout als een berg op het werkvlak. Maak in het midden een kuil en breek de eieren hierboven. Meng met je handen steeds wat meel door de eieren. Meng zo geleidelijk al het meel door de eieren tot het een soepel deeg wordt.
  2. Kneed het deeg op het werkvlak met je handpalmen 10 minuten tot het glad en elastisch wordt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 10 minuten rusten.
  3. Maak intussen de tomatensaus: snipper de ui fijn, snijd de tomaten in kleine stukjes en hak het basilicum fijn (houd 6 blaadjes achter voor garnering). 
  4. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes met de tomatenpuree en wat zout en peper erdoor. Voeg de helft van het basilicum toe en laat de saus afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. 
  5. Maak ook de vulling voor de ravioli: hak de walnoten fijn. Meng de walnoten en de rest van het basilicum met wat zout door de cottage cheese. 
  6. Bestuif het werkvlak met bloem en rol met een deegroller de zelfgemaakte pasta uit tot een lap van 2 mm dik. Steek met het uitsteekvormpje 16-20 rondjes uit het deeg.
  7. Schep op 8-10 deegrondjes een lepel van de vulling en dek ze af met de andere rondjes. Druk de rand van de ravioli met een vork goed dicht. 
  8. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Voeg de ravioli aan het kokende water toe en laat ze 2-4 minuten koken. De ravioli komt bovendrijven als ze goed zijn. Rasp intussen de Parmezaanse kaas.
  9. Schep de ravioli met een schuimspaan uit het kokende water, laat even boven het water uitlekken en schep ze in 2 diepe borden. Schep de tomatensaus erover en garneer met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.

Benodigdheden:

  • Rond uitsteekvormpje van 3-4 cm

Tip van FitChef

Je kunt ook ravioli maken van alleen volkorenmeel, maar door de zemelen in het deeg wordt het uitrollen erg zwaar. Hoe minder zemelen, hoe makkelijker het uitrollen gaat. Voor je gezondheid heb je juist zemelen nodig. Half volkorenmeel en half bloem is voor dit recept een goede middenweg.