Zilvervliesrijst noedels met vegetarisch gehakt
Zilvervliesrijst noedels met vegetarisch gehakt
635kcal Per persoon
34g Eiwitten
100g Kh
11g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel koriander, vers
- 3 bosuitjes
- 2 kropjes Shanghai paksoi
- 1,5 eetlepel rijstolie
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 225 gram Thaise zilvervliesrijst noedels
Een supersnelle vegetarische maaltijd voor door de week. Eet je toch liever vlees, vervang het vegetarisch gehakt dan door tartaar.
Zo maak je dit recept
- Haal de zaadjes uit de rode peper en hak heel fijn. Rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Hak de koriander grof. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en de kropjes paksoi in de lengte in vieren.
- Verwarm ¾ eetlepel olie in een koekenpan en fruit de knoflook, gember en rode peper zachtjes tot het lekker gaat ruiken.
- Schep het vegetarisch gehakt erdoor en roerbak het in 3-4 minuten knapperig bruin. Roer er 1 eetlepel sojasaus door en laat nog even zachtjes sudderen.
- Verwarm intussen ¾ eetlepel olie in een wok en roerbak de bosui en paksoi al omscheppend 3-4 minuten. Voeg 2 eetlepels water en 1 eetlepel sojasaus toe en laat 2-3 minuten sudderen tot de paksoi beetgaar is.
- Bereid de zilvervliesrijstnoedels volgens de aanwijzingen. Laat ze in een vergiet uitlekken en verdeel ze over wijde kommen.
- Schep de roergebakken paksoi erop en verdeel hierover het knapperige vegetarische gehakt. Strooi de koriander erover.
Tip van FitChef
Shanghai paksoi is een mooi groen en klein kropje paksoi. Je kunt de 2 kropjes Shanghai paksoi in dit recept ook vervangen door 1 krop gewone paksoi. Snijd de paksoi dan in repen van 3 cm breed. Roerbak eerst de witte repen paksoi 3 minuten en voeg dan pas de groene repen paksoi toe.