Nieuw!

Zoete aardappel & pompoen stamppot met vegetarische balletjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
600kcal Per persoon
Eiwit
27g Eiwit
Koolhydraten
59g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 150 gram pompoenstukjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram vegetarische balletjes
  • 100 gram andijvie, gesneden
  • 15 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  2. Doe de zoete aardappel samen met de pompoenstukjes in een pan met ruim water en kook in 10 minuten gaar.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de vegetarische balletjes 6 minuten.
  4. Giet de zoete aardappel en pompoen af en stamp tot een grove puree. Roer de andijvie en zongedroogde tomaten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer deze zoete aardappel en pompoen stamppot op een bord samen met de vegetarische balletjes. Verkruimel de noten erover.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Rooster de noten even in een pan zonder olie. Voor extra veel smaak!