Appelcrumble met dadels & abrikozen
Appelcrumble met dadels & abrikozen
438kcal Per persoon
9g Eiwitten
60g Kh
18g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- ½ citroen
- 2 appels
- 2 dadels, zonder pit
- 2 abrikozen, gedroogd
- 25 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
- 25 gram havermout
- ½ eetlepel rijstolie (5 ml)
- 1 eetlepel agavesiroop (15 ml)
- 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Zo maak je dit recept
Deze appelcrumble is een heerlijk herfsttoetje waar je naar hartenlust mee kunt variëren.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil heel fijn. Pers de citroen uit.
- Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de hazelnoten grof.
- Schep de appelstukjes in een kom om met dadels, abrikozen, citroenrasp en citroensap. Verdeel het mengsel in de ovenschaal. Meng de havermout en hazelnoten in een kom en schep de olie en agavesiroop erdoor. Verdeel dit mengsel over de appel in de schaal. Bak de crumble in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Verdeel de appelcrumble over kleine bordjes en schep de yoghurt ernaast.
Benodigdheden:
- Ronde ovenschaal (Ø 14-18 cm), licht ingevet
Tip van FitChef
Vervang de appels door peren of maak een fruitmix van appel, peer en druiven.