Extra pure chocoladevla met sinaasappel
Extra pure chocoladevla met sinaasappel
321kcal Per persoon
13g Eiwitten
30g Kh
17g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram pure chocolade, 75% cacao
- 1 sinaasappel
- 1 ei
- 1 eetlepel agavesiroop (15 ml)
- 1 eetlepel maïzena (5 g)
- 1 theelepel cacaopoeder (2 g)
- 400 ml halfvolle melk
Zelf chocoladevla maken is veel makkelijker en leuker dan het lijkt. En de meeste ingrediënten heb je vast in huis. Gewoon eens proberen als je opeens heel erg veel zin krijgt in een lekker zoet toetje.
Zo maak je dit recept
- Hak de chocolade in stukjes.
- Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hierbij eruit loopt op. Laat de partjes sinaasappel op keukenpapier uitlekken.
- Breek het ei boven een kleine steelpan en klop met een garde agavesiroop, het opgevangen sinaasappelsap, maïzena en cacao erdoor. Schenk al kloppend de melk erbij. Verwarm het mengsel op zacht vuur al roerend tot het tot een vla bindt. Voeg de stukjes chocolade toe en laat deze al roerend smelten.
- Laat de vla afkoelen. Roer regelmatig om te voorkomen dat er een vel op komt.
- Serveer de chocoladevla in schaaltjes en leg de partjes sinaasappel erin.
Tip van FitChef
1. Garneer de pure chocoladevla met verse muntblaadjes.
2. Deze pure chocoladevla is lekker met sinaasappel, maar zeker ook met ander vers fruit. Bijvoorbeeld aardbeien of frambozen.