Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bruine bonenschotel met krieltjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bruine bonenschotel met krieltjes
632kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
72g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 rode paprika
  • 200 gram krieltjes
  • 75 gram bruine bonen
  • 50 gram maïs
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 200 gram tomatenblokjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de krieltjes. Spoel de bruine bonen en mais in een vergiet af met koud water.
  2. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, krieltjes, oregano, komijn en paprikapoeder toe. Bak dit 2 minuten mee.
  3. Voeg dan het gehakt toe samen met de tomatenblokjes en 2 eetlepels water.
  4. Laat het geheel 10 minuten zacht stoven met een deksel op de pan. Voeg in de laatste 3 minuten de mais en bruine bonen toe, roer door en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bruine bonenschotel met de krieltjes op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Garneer de bruine bonenschotel met verse basilicum.