Nieuw!
Bruine bonenschotel met krieltjes
Bruine bonenschotel met krieltjes
632kcal Per persoon
34g Eiwitten
72g Kh
23g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 200 gram krieltjes
- 75 gram bruine bonen
- 50 gram maïs
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 200 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de krieltjes. Spoel de bruine bonen en mais in een vergiet af met koud water.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, krieltjes, oregano, komijn en paprikapoeder toe. Bak dit 2 minuten mee.
- Voeg dan het gehakt toe samen met de tomatenblokjes en 2 eetlepels water.
- Laat het geheel 10 minuten zacht stoven met een deksel op de pan. Voeg in de laatste 3 minuten de mais en bruine bonen toe, roer door en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bruine bonenschotel met de krieltjes op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Garneer de bruine bonenschotel met verse basilicum.