Venkelsalade met rundertartaar
Venkelsalade met rundertartaar
717kcal Per persoon
30g Eiwitten
91g Kh
26g Vetten
21g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 200 gram krieltjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 rundertartaar
Met deze venkelsalade met rundertartaar heb je een lekker en vertrouwd maal van aardappeltjes, groente en vlees op je bord. De combinatie van venkel met appel en sinaasappelsap is verrassend lekker en heerlijk fris.
Zo maak je dit recept
- Snijd de venkel in dunne plakjes en de appel in partjes. Pers de sinaasappel uit. Hussel de venkel, appel en wat sinaasappelsap door elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken van de salade even intrekken.
- Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Snijd de grote krieltjes in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met wat zout.
- Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de tartaar in 8 minuten gaar.
- Serveer de venkelsalade met de tartaar en de krieltjes.
Tip van FitChef
Doe eens wat verse basilicum of muntblaadjes door de venkelsalade.