👉 [Crazy sale] Tot vrijdag FitChef boek voor €14,95!Ja dat wil ik!

Nieuw!

Bulgur salade met köfte

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
667kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
68g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1.5 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje kaneel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bulgur gaar volgens de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook. Snijd de paprika en komkommer in blokjes.
  3. Doe de paprika en komkommer in een kom en zet even apart.
  4. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de helft van de ui en 1 teentje knoflook tot de ui glazig wordt. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee.
  5. Giet de bulgur af en roer dit door de ui en knoflook. Zet opzij en laat dit afkoelen.
  6. Maak de köfte door het gehakt te mengen met de andere helft van de (rauwe) ui en knoflook. Voeg hier de rest van de tomatenpuree en ook de kruiden aan toe. Meng alles goed en vorm er met je handen 4 gehakt rolletjes van.
  7. Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de köfte rondom gaar in 6 minuten.
  8. Roer de bulgur door de komkommer en paprika.
  9. Serveer de bulgur salade met de köfte op een bord.

Tip van FitChef

1. Deze bulgur salade met köfte is ook lekker met vers gehakte peterselie en wat yoghurt als dressing.
2. Je kunt de köfte ook vervangen door falafel balletjes.