Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Bulgur met tuinbonen & tartaar

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Bulgur met tuinbonen & tartaar
584kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
61g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram bulgur
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 gram tuinbonen (diepvries)
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 rundertartaar
Voeg toe aan boodschappenlijst

Vandaag een recept voor bulgur met tuinbonen en tartaar. Bulgur wordt vaak gebruikt in India, Turkije of in de Arabische keuken, maar dit graan misstaat ook zeker niet in oerhollandse gerechten. Kijk maar naar deze versie met tuinbonen en doperwtjes.

Zo maak je dit recept

  1. Doe de bulgur samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Kook de tuinbonen in een andere pan met water gaar in 8 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.
  4. Giet de bulgur en groenten af en meng dit door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Serveer de bulgur met groenten en tartaar op een bord.

Tip van FitChef

1. Ook lekker om dit gerecht op smaak te brengen met wat verse peterselie, citroensap of verse munt.
2. Je kunt de tuinbonen eventueel ‘dubbel doppen’. Snijd de bovenzijde van de boon met een scherp aardappelmesje ondiep in, dus alleen het velletje. Hierna kun je het vel eraf pellen.