Nieuw!
Ciabatta met pindakaas & pittige kip
Ciabatta met pindakaas & pittige kip
738kcal Per persoon
46g Eiwitten
72g Kh
29g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 ciabatta broodje
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 2 eetlepels witte wijnazijn (30 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 100 gram kipfilet
- 1 rode puntpaprika
- 50 gram taugé
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 ½ eetlepel pindakaas (30 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bak het broodje in 6-8 minuten goudbruin en krokant.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en de rode ui in dunne halve ringetjes. Doe dit in een schaaltje samen met de azijn, 2 eetlepels gekookt water en de honing. Roer door elkaar. Zet dit 10 minuten in de koelkast.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijdt de paprika in de breedte in dunne reepjes. Spoel de taugé in een vergiet af met gekookt water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de paprika toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan de kip toe aan de pan samen met de kerrie en bak dit 4 minuten mee. Roer de sambal hier doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het broodje uit de oven, laat een beetje afkoelen en snijd dan open. Leg de beide helften op een bord en besmeer met de pindakaas. Leg hier de veldsla, kip en taugé overheen. Serveer met de zoetzure komkommersalade.
Tip van FitChef
Garneer de ciabatta met stukjes pinda of gebakken uitjes en bestrooi met verse koriander.