Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pita hamburger met feta & avocado-komkommersalade

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pita hamburger met feta & avocado-komkommersalade
838kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
57g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 tomaat
  • ½ avocado
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 snufje komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • ½ limoen
  • 1 pitabroodje, volkoren
  • 1 ½ eetlepel hummus (30 g)
  • 1 handje veldsla (30 g)
  • 20 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Pers het teentje knoflook. Meng in een schaaltje de helft van de knoflook met het gehakt, de ras el hanout en wat peper en zout. Vorm er met je (natte) handen een hamburger van.
  2. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de burger in 3 à 4 minuten per kant gaar.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en de avocado en komkommer in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes.
  4. Doe de avocado- en komkommerblokjes samen in een schaaltje en voeg hier de bosui aan toe samen met de andere helft van de knoflook, komijnpoeder, chilipoeder, wat limoensap en de andere helft van de olie. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
  6. Snijd het broodje open. Besmeer de onderkant met hummus, beleg met veldsla en leg de hamburger hier bovenop, gevolgd door de plakjes tomaat en verkruimel de feta hier overheen.
  7. Klap het broodje dicht en serveer met de avocado-komkommersalade ernaast op een bord.

Tip van FitChef

1. Vervang het chilipoeder door chilivlokken.
2. Je kan ook eens (geraspte) cheddar gebruiken in plaats van de feta.