Courgettebrood met hazelnoten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 60 minuten
  • 10 plakken
122kcal Per plak
Eiwit
6g Eiwit
Koolhydraten
6g Koolhydraten
Vet
8g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eetlepel verse Italiaanse kruiden
  • 100 gram hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 stuk courgette
  • 100 gram skyr (naturel)
  • 3 stuk ei
  • 60 gram Brinta
  • 1 theelepel bicarbonaat (baksoda)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Net als Banana bread (zie recept), is dit courgettebrood meer een cake, maar dan hartig.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
  2. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe over in een kommetje. 
  3. Rasp daarna de courgette in de keukenmachine op de grove rasp. Laat de geraspte courgette op keukenpapier uitlekken.
  4. Klop in een kom de skyr met de eieren tot een romig mengsel.  Spatel er achtereenvolgens Brinta met hazelnoten en baksoda door. Schep er tot slot de courgette en Italiaanse kruiden door.
  5. Doe dit beslag over in de cakevorm. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de cake in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, daarna op een rooster. Serveer de cake in plakken.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

Lekker met wat skyr en verse kruiden erop.