Nieuw!
Curry met runderreepjes, courgette & ananas
Curry met runderreepjes, courgette & ananas
447kcal Per persoon
28g Eiwitten
29g Kh
24g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 courgette
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 50 ml kokosmelk
- 50 gram ananas stukjes (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes.
- Verwarm de olie in een wokpan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan de runderreepjes en de currypasta toe. Bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaat, kokosmelk en 100 ml water toe aan de wokpan. Roer alles door elkaar en laat doorkoken tot de curry is ingedikt, zo’n 10 minuten. Roer in de laatste 2 minuten de ananas door de curry en verwarm mee.
- Serveer de curry in een diep bord en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Deze curry met runderreepjes is lekker met (bloemkool)rijst of naanbrood.
2. Serveer met wat vers limoensap.