Fruitige ijsrepen met banaan & frambozen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 180 minuten
  • 6 stuks
55kcal Per stuk
Eiwit
2g Eiwit
Koolhydraten
10g Koolhydraten
Vet
0g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 stuk banaan
  • 125 gram frambozen (diepvries)
  • 2 eetlepel agavesiroop
  • 125 gram magere kwark (*lactosevrij)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Heerlijk fris op een warme zomer dag én nog gezond ook.

  1. Snijd de banaan in plakjes en leg ze op een groot met bakpapier bekleed bord. Laat de banaan in de diepvriezer in 1-2 uur bevriezen.
  2. Bekleed een diepvriesbak met plasticfolie (dan kun je het ijs er na het bevriezen makkelijker uit halen).
  3. Doe de bevroren plakjes banaan en frambozen (diepvries) over in de blender of keukenmachine. Voeg de agavesiroop en kwark toe en maal alles tot lekker ijs. Doe dit ijs over in het diepvriesbakje en strijk de bovenkant glad. Laat dit mengsel in 2-3 uur bevriezen en stevig worden.
  4. Neem de ijsplak uit het bakje en leg omgekeerd op een plank. Verwijder het plasticfolie en snijd het ijs in repen van ca. 3-4 cm breed. Snijd erg lange repen zo nodig nog een keer door.
  5. Verpak de repen daarna per stuk in bakpapier en verpak de repen bij elkaar in een hersluitbare diepvrieskwaliteit plastic zak. Bewaar ze tot gebruik in de diepvriezer.

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Blender of keukenmachine

Tip van FitChef

Je kunt dit mengsel ook in een met plasticfolie beklede diepvriesbak schenken en het mengsel in 3-4 uur laten bevriezen. Neem de ijsplak uit de bak, verwijder het folie en snijd de ijsplak in repen. Serveer elke reep met een stuk bakpapier eromheen.