Geroosterde bloemkoolsoep

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 30 minuten
  • 4 personen
162kcal Per persoon
Eiwit
10g Eiwit
Koolhydraten
10g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 1 stuk bloemkool
  • 1 stuk ui
  • 2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 3 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 750 milliliter halfvolle melk (*lactosevrij)
  • 1 stuk ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Door de bloemkoolroosjes eerst met kruiden en olijfolie in de oven te roosteren krijgt deze soep een lekker Mediterrane smaak. De kerriepoeder zorg voor wat pit en maakt de soep mooi geel. Een mooie combi van smaken.

  1. Verwarm de oven voor op 220 ┬░C.
  2. Snijd roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in stukjes. Snijd de ui in partjes.
  3. Verdeel de bloemkoolroosjes, stukjes stronk en partjes ui over de bakplaat. Strooi de tijmblaadjes met kerriepoeder en wat zout erover en besprenkel alles met olijfolie. Rooster de bloemkool in de oven in 25 minuten gaar.
  4. Doe de bloemkool met ui over in een pan en schenk de melk erbij. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep al roerend tegen de kook aan en voeg zout en peper aar smaak toe.
  5. Pel het ei en snijd het in stukjes. Wrijf het ei boven een diep bord door en zeef tot een mooi lichtgeel eikruim. Je kunt het ook heel fijn hakken.
  6. Serveer de bloemkoolsoep in wijde kommen en strooi er eikruim over.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Gebruik eens madras kerriepoeder. Deze is wat duurder dan normale kerriepoeder, maar heeft een wat verfijndere smaakt.