Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Aubergine-paprikasoep met gerookte kip

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Aubergine-paprikasoep met gerookte kip
354kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
25g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 125 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 140 gram gerookte kipfilet
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een fantastisch lekker gerecht is deze aubergine-paprikasoep met gerookte kip. Het misstaat absoluut niet als onderdeel van een feestelijk diner, maar ook doordeweeks is deze lekkere en gezonde soep al binnen 20 minuten te maken.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  2. Verwarm de olie in een soeppan, fruit hierin de ui en knoflook een minuutje. Voeg dan de groenten toe aan de pan samen met de ras el hanout en bak dit een aantal minuten.
  3. Voeg 350 ml water toe aan de pan samen met het bouillonblokje. Laat dit 15 minuten op laag vuur koken tot de groenten zacht zijn. Pureer dan met een staafmixer tot een romige soep.
  4. Trek de gerookte kip met je handen een beetje uit elkaar.
  5. Serveer de soep in een kom en leg hier de gerookte kip overheen.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Garneer de aubergine-paprikasoep met verse kruiden als peterselie of wat sprieten bieslook.