Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gezonde bananasplit

  • 75 minuten
  • 2 personen
Gezonde bananasplit
379kcal Per persoon
Eiwit
5g Eiwit
Koolhydraten
80g Koolhydraten
Vet
4g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 150 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 60 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

De originele bananasplit is een al heel oud en klassiek nagerecht dat je maakt van gehalveerde banaan met veel ijs, slagroom en chocoladesaus. Of met karamel en nootjes. Superlekker, maar helaas niet echt gezond. Dan kun je je beter vergrijpen aan deze gezonde versie.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd 2 bananen in plakjes. Leg deze op een met bakpapier bekleed bord en laat ze in de vriezer 1 uur bevriezen.
  2. Verwarm de blauwe bessen met 1 eetlepel water in een koekenpan. Roer er een halve eetlepel agavesiroop door. Laat afkoelen.
  3. Doe vlak voor het serveren de bevroren plakjes banaan met Griekse yoghurt en een halve eetlepel agavesiroop in de blender en meng alles tot ijs. 
  4. Schep de blauwe bessen in 2 langwerpige schaaltjes en schep er 2 bollen bananenijs op. Halveer de laatste 2 bananen in de lengte en leg ze aan elke kant van de bol ijs. Besprenkel met een eetlepel agavesiroop.

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Blender

Tip van FitChef

Uiteraard kun je deze bananasplit garneren met wat fijngehakte nootjes of verse muntblaadjes.