Indiase linzensoep met spinazie
Indiase linzensoep met spinazie
224kcal Per persoon
11g Eiwitten
21g Kh
11g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 100 gram linzen, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 150 gram pompoenstukjes
- ½ blokje groentebouillon
- 100 gram spinazie
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui grof. Pers het teentje knoflook en rasp het plakje verse gember. Spoel de linzen in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember 1 à 2 minuten. Voeg kerrie en komijnpoeder toe. Bak 1 minuut mee of totdat het lekker gaat geuren.
- Doe de pompoenblokjes in de pan. Voeg 450 ml water samen met het bouillonblokje bij de soep en voeg de linzen en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Roer alles tot een gebonden soep.
- Schep hand voor hand de spinazie door de soep en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
- Serveer de linzensoep in een kom en schep de yoghurt erop.
Tip van FitChef
1. Voeg een halve theelepel garam masala toe aan de soep voor een nog kruidiger smaak.
2. Lekker om af te maken met wat verse koriander en/of limoensap.