Indiase linzensoep met spinazie
Indiase linzensoep met spinazie
207kcal Per persoon
10g Eiwitten
15g Kh
12g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 75 gram linzen, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 150 gram spinazie
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui grof. Spoel de linzen in een vergiet onder de kraan.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Pers de knoflook erboven uit en roer de kerriepoeder erdoor. Bak 1 minuut of totdat het lekker gaat geuren.
- Schenk 400 ml water bij de soep en voeg de linzen en zout naar smaak toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Roer alles tot een gebonden soep.
- Schep hand voor hand de spinazie door de soep en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
- Serveer de linzensoep in een kom en schep de yoghurt erop.
Tip van FitChef
1. Voeg wat kurkuma toe aan deze linzensoep en hij wordt nog mooier geel van kleur.
2. Handig om een voorraad van deze soep in de vriezer te hebben.