Nieuw!
Zoete aardappel-pindasoep & kikkererwten
Zoete aardappel-pindasoep & kikkererwten
637kcal Per persoon
20g Eiwitten
88g Kh
23g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 2 tomaten
- 250 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 blokje groentebouillon
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 50 gram taugé
Zin in iets fantastisch lekkers? Dan moet je deze zoete aardappel-pindasoep en kikkererwten echt eens proberen! Verras vriend én vijand met deze heerlijke en gezonde soep. Je kan van tevoren de kikkererwten ook nog even roosteren in de oven, zodat ze een knapperige bite krijgen. Garneer hier dan de zoete aardappel-pindasoep mee.
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook en de gember fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en gember een minuutje. Voeg de tomaten, zoete aardappel en sambal toe en bak dit 2 minuten mee.
- Voeg dan 350 ml water toe samen met de pindakaas en het bouillonblokje. Roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat zo’n 15 minuten koken tot de zoete aardappel zacht is. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer.
- Spoel ondertussen de kikkererwten en taugé in een vergiet af met koud water. Voeg tweederde van de kikkererwten en taugé aan de soep en roer door.
- Serveer de soep in een ruime kom en garneer met de overgebleven en kikkererwten en taugé.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Garneer de zoete aardappel-pindasoep met verse koriander, gebakken uitjes en een schijfje limoen.