Indische rosbief met gele rijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 25 minuten
  • 2 personen
637kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
76g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 teen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 stuk ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 theelepel sambal badjak
  • 3 eetlepel ketjap manis
  • 1,5 eetlepel rijstolie
  • 280 gram rosbieflapjes
  • 2 theelepel kurkuma
  • 150 gram zilvervliesrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zo zet je supersnel een ouderwets Indische maaltijd op tafel.

  1. Pers de knoflook. Rasp de gember. Snipper de ui. Halveer de sperziebonen.
  2. Meng in een diep bord de helft van de geperste knoflook met geraspte gember, sambal badjak, ketjap, ¾ eetlepel rijstolie en de helft van de ui. Wentel de rosbieflapjes erdoor en laat ze 10 minuten marineren.
  3. Verwarm de rest van de rijstolie in een kleine pan en roer de rest van de knoflook en ui er door. Roer ook de kurkuma met wat versgemalen zwarte peper erdoor. Voeg de rijst toe en roer nog een keer goed door. Voeg 250 ml water met wat zout toe en breng aan de kook. Kook de rijst in 15 minuten gaar. 
  4. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  5. Leg de rosbieflapjes met marinade in een hete grillpan of antiaanbak-koekenpan en bak ze in 3-4 minuten bruin. 
  6. Serveer de rosbieflapjes met de gele rijst en sperziebonen.