Indische rosbief met gele rijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 25 minuten
  • 2 personen
611kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
76g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1.5 eetlepel rijstolie
  • 280 gram rosbieflapjes
  • 2 theelepels kurkuma
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen, diepvries
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Zo zet je supersnel een ouderwets Indische maaltijd op tafel.

  1. Pers de knoflook. Rasp de gember. Snipper de ui.
  2. Meng in een diep bord de helft van de geperste knoflook met geraspte gember, sambal badjak, ketjap, de helft van de rijstolie en de helft van de ui. Wentel de rosbieflapjes erdoor en laat ze 10 minuten marineren.
  3. Verwarm de rest van de rijstolie in een kleine pan en roer de rest van de knoflook en ui er door. Roer ook de kurkuma met wat versgemalen zwarte peper erdoor. Voeg de rijst toe en roer nog een keer goed door. Voeg 250 ml water met wat zout toe en breng aan de kook. Kook de rijst in 15 minuten gaar. 
  4. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  5. Leg de rosbieflapjes met marinade in een hete grillpan of antiaanbak-koekenpan en bak ze in 3-4 minuten bruin. 
  6. Serveer de rosbieflapjes met de gele rijst en sperziebonen.