Japanse kipfilet met Shanghai paksoi & zilvervliesrijst
Japanse kipfilet met Shanghai paksoi & zilvervliesrijst
575kcal Per persoon
43g Eiwitten
59g Kh
18g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 cm gember (7 g)
- ¼ rode peper
- 150 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 1 rode ui
- 1 krop Shanghai paksoi
Deze Japanse kipfilet met Shanghai paksoi en zilvervliesrijst heeft alles wat je wilt! Dit gerecht zit vol heerlijke smaken, bevat lekker veel voedingsstoffen én het is al klaar in een kwartier. Shanghai paksoi is het kleine broertje van de normale paksoi. Paksoi leent zich uitstekend voor roerbakken door de stevige structuur en daarom zien we het vaak in Aziatische recepten. Na het wokken heeft het nog zo'n lekkere bite. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Rasp de gember fijn. Hak de rode peper heel fijn.
- Wrijf de kipfilet rondom in met gember, rode peper en versgemalen zwarte peper.
- Verwarm de helft van de olie in een passende koekenpan en bak de kipfilet rondom bruin. Schenk er 1,5 eetlepel sojasaus met een scheutje water over en smoor de kipfilet in nog 10 minuten zachtjes gaar, keer regelmatig.
- Snijd intussen de ui in dunne partjes. Snijd de paksoi in brede repen. Verwarm de resterende olie in een wok en roerbak de ui en de witte stukken van de repen paksoi al omscheppend 3 minuten. Schep dan de groene repen paksoi erdoor en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met de rest van de sojasaus.
- Serveer de Japanse kipfilet met rijst en paksoi.
Tip van FitChef
1. Maak dit gerecht nog lekkerder en strooi 2 theelepels sesamzaad, wat je even hebt geroosterd, over de Japanse kipfilet.
2. Neem in plaats van zilvervliesrijst eens quinoa of bulgur.