Nieuw!
Rijst met edamame & tonijn in pittige saus
Rijst met edamame & tonijn in pittige saus
766kcal Per persoon
63g Eiwitten
76g Kh
23g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 155 gram edamame bonen
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ui
- 1 cm gember (7 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- ½ limoen
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 tomaat
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de edamamebonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Pers het teentje knoflook, snijd de ui heel fijn en rasp het plakje gember. Doe dit samen met de sambal, honing, tomatenpuree, 1 eetlepel limoensap en ketjap in een schaaltje en roer door elkaar tot een sausje.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit hierin eerst het sausje 1 minuut. Voeg dan de blokjes tomaat toe, samen met 2 eetlepels water en bak dit nog een minuutje. Roer de tonijn door het sausje samen met wat peper en zout en laat dit zo’n 7 minuten op laag vuur pruttelen.
- Serveer de rijst met de edamameboontjes en tonijn in pittige saus.
Tip van FitChef
Serveer de rijst met edamame en tonijn met wat plakjes komkommer, fijngehakte verse peterselie en/of wat sesamzaadjes.