Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met edamame & tonijn in pittige saus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met edamame & tonijn in pittige saus
766kcal Per persoon
Eiwitten
63g Eiwitten
Kh
76g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
17g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 155 gram edamame bonen
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ui
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de edamamebonen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Pers het teentje knoflook, snijd de ui heel fijn en rasp het plakje gember. Doe dit samen met de sambal, honing, tomatenpuree, 1 eetlepel limoensap en ketjap in een schaaltje en roer door elkaar tot een sausje.
  4. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit hierin eerst het sausje 1 minuut. Voeg dan de blokjes tomaat toe, samen met 2 eetlepels water en bak dit nog een minuutje. Roer de tonijn door het sausje samen met wat peper en zout en laat dit zo’n 7 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Serveer de rijst met de edamameboontjes en tonijn in pittige saus.

Tip van FitChef

Serveer de rijst met edamame en tonijn met wat plakjes komkommer, fijngehakte verse peterselie en/of wat sesamzaadjes.