Nieuw!
Kip quesadilla's
Kip quesadilla's
651kcal Per persoon
47g Eiwitten
54g Kh
28g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 jalapeño peper
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 2 tortilla wraps, meergranen
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika en jalapeño peper in kleine blokjes. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng de kipblokjes in een schaaltje met de helft van de olie en de kruiden.
- Verwarm een pan en bak de kipfiletblokjes 4 minuten. Voeg de paprika, jalapeño peper, ui en knoflook toe. Bak dit 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een wrap op een bord. Beleg de wrap met de helft van het kipmengsel en de helft van de geraspte kaas. Vouw de wrap dubbel. Herhaal dit met de andere wrap.
- Verwarm de overgebleven olie in een koekenpan. Leg de 2 dubbelgevouwen wraps hier samen in en bak de wraps goudbruin en krokant aan beide zijden.
- Snijd de kipquesadillas's doormidden en serveer op een bord.
Tip van FitChef
Deze kipquesadilla's zijn lekker met wat guacamole, gemaakt van een halve avocado, een halve rode ui en een tomaat. Snipper de ui, snijd de tomaat in blokjes en prak de avocado. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.