Komkommer reepjes met tonijnsalade
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 3 augurken
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel kappertjes (10 g)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
Deze komkommer reepjes met tonijnsalade zijn heerlijk als snack. Niets is zo gezellig als lekker dippen tussendoor! Tonijnsalade is toch echt wel een topgerecht en je kan het naar ieders smaak maken. Denk bijvoorbeeld aan een pittige variant met sambal erdoor of maak juist een frisse tonijnsalade met stukjes appel en augurk. Het goede nieuws is nu dat je het ook prima als tussendoortje kan eten. Je hoeft niet meer te wachten tot je aan tafel gaat. Tonijnsalade eet je vanaf nu de hele dag door! Geniet van deze gezonde snack.
Zo maak je dit recept
- Snijd de komkommer in reepjes en de augurken in blokjes.
- Laat de tonijn uitlekken en meng in een kommetje met de yoghurt, kappertjes, mosterd en augurk. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Gebruik de tonijnsalade als dipje bij de komkommerreepjes.
Tip van FitChef
1. Meng wat paprikapoeder door de tonijnsalade of maak een pittige dip bij de komkommerreepjes door wat chilipoeder of een schepje sambal door de tonijnsalade te mengen.
2. Ook leuk om te serveren als gezond voorgerecht. Maak dan voor iedereen een eigen bordje met in het midden de tonijnsalade. Zet de komkommerreepjes in een glas. Leg er ook wat kleine crackertjes bij of reepjes wortel. Garneer met verse peterselie of wat kiemen.