Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Labne

  • 10 minuten
  • 4 porties
Labne
239kcal Per portie
Eiwit
6g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 30 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 2 eetlepels oregano, vers
  • 500 ml Turkse yoghurt (10% vet)
  • 50 gram granaatappelpitjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Als je eenmaal labne hebt geproefd, wil je niet meer anders! Labne is een Arabische mezze. Dit zijn kleine gerechtjes die heerlijk zijn als hapje bij de borrel of als voorgerecht. Labne is een dikke yoghurtdip met kruidige toevoegingen. Je schept de labne met een stuk brood uit de schaal. Of je serveert het met rauwe groente, bijvoorbeeld roosjes bloemkool, worteltjes of bleekselderij. En als je dan toch labne maakt, maak dan extra veel, want ook de volgende dag is dit lekker op brood of bij een salade.

Zo maak je dit recept

  1. Pers de sinaasappels en kook het sap in een steelpan op zacht vuur in tot er nog 3 eetlepels over zijn. Laat het sap afkoelen.
  2. Wrijf de velletjes van de pistachenootjes en hak de nootjes grof. Hak de oregano fijn.
  3. Giet het vocht van de Turkse yoghurt en roer wat zout door de yoghurt. Schep de Turkse yoghurt op een groot plat bord en spreid de yoghurt met een spatel een beetje rommelig over het bord uit. Sprenkel het ingekookte sinaasappelsap erover en strooi de pistachenootjes, granaatappelpitjes en oregano erover.

Tip van FitChef

1. Serveer de yoghurtdip op kamertemperatuur met stukken gescheurd volkoren flatbread om te dippen. Geen flatbread in huis? Gebruik dan volkoren brood.
2. Zet ook een schaal met rauwe groenten om te dippen op tafel. Denk aan bleekselderijstengels, bospeen, radijsjes en bloemkoolroosjes.