Labne

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 10 minuten
  • 4 porties
239kcal Per portie
Eiwit
6g Eiwit
Koolhydraten
15g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 30 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 2 eetlepels oregano, vers
  • 500 ml Turkse yoghurt (10% vet)
  • 50 gram granaatappelpitjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Labne is een Arabische mezze van dikke yoghurt met kruidige toevoegingen. Een klein hapje voordat de maaltijd geserveerd wordt. Je schept de labne met een stuk brood uit de schaal.

  1. Pers de sinaasappels en kook het sap in een steelpan op zacht vuur in tot er nog 3 eetlepels over zijn. Laat het sap afkoelen.
  2. Wrijf de velletjes van de pistachenootjes en hak de nootjes grof. Hak de oregano fijn.
  3. Giet het vocht van de Turkse yoghurt en roer wat zout door de yoghurt. Schep de Turkse yoghurt op een groot plat bord en spreid de yoghurt met een spatel een beetje rommelig over het bord uit. Sprenkel het ingekookte sinaasappelsap erover en strooi de pistachenootjes, granaatappelpitjes en oregano erover.

Tip van FitChef

1. Serveer de labne op kamertemperatuur met stukken gescheurd volkoren flatbread om te dippen. Geen flatbread in huis? Gebruik dan volkoren brood.
2. Zet ook een schaal met rauwe groenten om te dippen op tafel. Denk aan bleekselderijstengels, bospeen, radijsjes en bloemkoolroosjes.