Ovenschoteltje van koolrabi, spinazie & ei

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 45 minuten
  • 2 personen
456kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
11g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 600 gram spinazie
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk koolrabi
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 2 stuk ei
  • 75 gram feta (*lactosevrij)
  • 50 gram geraspte belegen kaas (30+)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Schenk 50 ml water in een grote pan. Voeg alle spinazie toe en zet het deksel op de pan. Laat de spinazie op matig hoog vuur in 4-6 minuten slinken, schep regelmatig om. De blaadjes moeten wel helder groen blijven. Doe de spinazie over in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snipper de ui. Schil de koolrabi en snijd de knol in blokjes van 1 cm.
  4. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roerbak de ui en koolrabiblokjes in 4 minuten beetgaar.
  5. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de oregano fijn. Snijd de feta in kleine blokjes.
  6. Neem de hapjespan van het vuur en schep de spinazie en oregano door de koolrabi. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Vet de ovenschaaltjes in en verdeel het spinaziemengsel erin. Maak in het midden van het spinaziemengsel een kuiltje en breek daar een ei boven. Strooi de feta en geraspte kaas erover.
  8. Schuif de spinazie&koolrabischoteltjes in de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met grof volkorenbrood.

Benodigdheden

  • Kleine ovenschoteltjes (2x)

Tip van FitChef

1. Lekker met grof volkorenbrood.
2. Op dezelfde manier kun je ook met allerlei andere groenten lekkere ovengerechtjes maken.
3. Vervang de feta eens door blauwschimmelkaas (Danish Blue, Gorgonzola) of kaas met een roodschimmelkorst (Port Salut).