Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Pastinaak met kip in bacon & spinazie

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Pastinaak met kip in bacon & spinazie
518kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
17g Kh
Vetten
34g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
  • 3 eetlepels (olijf)olie (30 ml)
  • 100 gram kipfilet
  • 3 plakken bacon
  • 200 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de pastinaak en boen schoon. Snijd de pastinaak in gelijke reepjes. Pers het teentje knoflook en meng dit in een klein schaaltje met de oregano en een eetlepel van de olie.
  3. Smeer de kipfilet in met de knoflookolie en wikkel de plakjes bacon er omheen. Zet eventueel vast met een cocktailprikker als het niet blijft zitten.
  4. Bekleed een rooster voor de helft met bakpapier. Leg hier de pastinaak op en meng dit met een eetlepel olie. Leg de kipfilet in een klein ovenschaaltje en zet dit ook op het rooster.
  5. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Schuif het rooster in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Verwarm de overgebleven olie in een pan en roerbak de spinazie tot deze slinkt.
  7. Serveer de pastinaak met kip en spinazie op een bord.

Benodigdheden:

  • Rooster met bakpapier

Tip van FitChef

Vervang de pastinaak eens door frietjes van zoete aardappel.