Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Panzanella met cottage cheese

  • 60 minuten
  • 2 personen
Panzanella met cottage cheese
291kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
14g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 boterhammen, volkoren
  • 4 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode ui
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels basilicum, vers
  • 2 eetlepels (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Panzanella is een echt Italiaanse tomatensoep, die koud gegeten wordt. Heerlijk fris in de zomer en supermakkelijk om te maken. Vroeger was panzanella in de zomer als de tomaten rijp en vol van smaak waren een goede manier om restjes brood tot iets lekkers om te toveren. Toen was panzanella niets meer dan blokjes oud brood geweekt in geurende in stukjes gesneden tomaten en wat verse kruiden.

  1. Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over twee wijde kommen. 
  2. Snijd de tomaten in stukjes en verdeel ze met al het uitlopende vocht over de blokjes brood. Laat het brood 30-60 minuten weken in het tomatenvocht.
  3. Hak de knoflook fijn, snipper de ui.
  4. Strooi de knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper over het brood-tomatenmengsel. Schep de salade er voorzichtig door. Schep de cottage cheese erop en verdeel de ui, kappertjes en basilicum erover.
  5. Besprenkel de salade met olie.

Tip van FitChef

Deze panzanella is makkelijk om mee te nemen. De smaken hebben dan lang de tijd om goed in te trekken zodat de salade extra lekker wordt. Voeg dan wel de cottage cheese pas op het laatste moment toe.