Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Panzanella met cottage cheese

  • 5 minuten
  • 1 persoon
Panzanella met cottage cheese
370kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
40g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 2 boterhammen, volkoren
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode ui
  • 4 eetlepels cottage cheese
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Panzanella is een Italiaanse salade van brood doordrenkt met tomaat. Heerlijk fris in de zomer en supermakkelijk om te maken. Vroeger was panzanella in de zomer als de tomaten rijp en vol van smaak waren, een goede manier om restjes brood tot iets lekkers om te toveren. Panzanella was destijds dus niets meer dan blokjes oud brood geweekt in geurende in stukjes gesneden tomaten en wat verse kruiden.

Zo maak je dit recept

  1. Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over twee wijde kommen. 
  2. Snijd de tomaten in stukjes en verdeel ze met al het uitlopende vocht over de blokjes brood.
  3. Hak de knoflook fijn, snipper de ui.
  4. Strooi de knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper over het brood-tomatenmengsel en schep voorzichtig door elkaar. Schep de cottage cheese erop en verdeel de ui en kappertjes erover.
  5. Besprenkel de salade met olie.

Tip van FitChef

1. Hoe langer de smaken de tijd hebben om in te trekken, hoe lekkerder de panzanella wordt. Deze salade is dus perfect om mee te nemen, want met lunchtijd zijn de smaken heerlijk ingetrokken. Voeg dan wel de cottage cheese pas op het laatste moment toe.
2. Garneer de panzanella met verse basilicum.