Panzanella met cottage cheese

Premium

Start met je eerste weekmenu!

Geef aan wat je wil bereiken.
  • 60 minuten
  • 2 personen
322kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 2 sneetje meergranen boterham
  • 4 stuk tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 stuk rode ui
  • 200 gram cottage cheese (*lactosevrij)
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepel verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepel olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

Panzanella is een echt Italiaanse tomatensoep, die koud gegeten wordt. Heerlijk fris in de zomer en supermakkelijk te maken. Vroeger was panzanella in de zomer als de tomaten rijp en vol smaak waren een goede manier om restjes brood tot iets lekkers om te toveren. Toen was panzanella niets meer dan blokjes oud brood geweekt in geurende in stukjes gesneden tomaten en wat verse kruiden.

  1. Snijd het brood in blokjes en verdeel ze over twee wijde kommen.
  2. Snijd de tomaten in stukjes en verdeel ze met al het uitlopende vocht over de blokjes brood. Laat het brood 30-60 minuten weken in het tomatenvocht.
  3. Hak de knoflook fijn, snipper de ui. Strooi de knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper over het brood-tomatenmengsel. Schep de salade er voorzichtig door. Schep de cottage cheese erop en verdeel de ui, kappertjes en basilicum erover. Besprenkel de salade met olijfolie.