Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Ciabatta met mangosalade

  • 12 minuten
  • 2 personen
Ciabatta met mangosalade
520kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
74g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 ciabatta broodjes
  • 1 mango
  • 25 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram taugé
  • ½ limoen
  • 40 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze ciabatta met mangosalade is verrassend lekker en zeker het proberen waard! Een broodje met een zelfgemaakte salade is natuurlijk ook veel gezonder dan de kant-en-klare varianten die je in de supermarkt kan kopen. Je maakt dit broodje nog lekkerder door er wat verse basilicum overheen te doen en om het lekker pittig te maken kun je samen met de taugé een beetje fijngesneden rode peper meebakken.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bak de ciabatta’s in 6-8 minuten in het midden van de oven.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange parten.
  4. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de taugé 2 minuten. Meng de taugé met de mango en breng op smaak met het sap uit de limoen, peper en zout. Bestrooi met de geroosterde kokos.
  6. Haal de ciabatta’s uit de oven en snijd ze doormidden. Bestrijk het broodje met de Griekse yoghurt en beleg met de mangosalade.

Tip van FitChef

1. In plaats van ciabatta's kun je natuurlijk ook gewoon een pistolet of bruin brood gebruiken.
2. Garneer met wat rucola.