Salade van tonijn & aardappel met augurksalsa
Salade van tonijn & aardappel met augurksalsa
395kcal Per persoon
48g Eiwitten
37g Kh
6g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen, iets kruimig
- 6 augurken
- ½ rode ui
- 2 eetlepels peterselie
- 3 theelepels mosterd (30 g)
- 320 gram tonijn uit blik, in water
- 80 gram skyr, naturel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 2 handjes rucola (60 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Snijd intussen de augurken in kleine blokjes. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng de augurk in een kommetje met ui, peterselie en de helft van de mosterd. Laat deze salsa even staan.
- Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel in stukjes.
- Roer in een kom de skyr met olie, azijn en de resterende mosterd tot een saus en schep de aardappelblokjes, tonijn en 1-2 eetlepels van de augurksalsa erdoor.
- Verdeel de rucola in kommen en schep de tonijnaardappelsalade erop.
- Serveer de augurksalsa in kleine kommetjes erbij.
Tip van FitChef
Deze salade doet het goed als lunch, maar ook als maaltijdsalade. Zorg dan wel voor wat extra groente. Garneer bijvoorbeeld met broccoliroosjes, sperziebonen en/of tomaatjes.