­čą│ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Paprika met gehakt uit de oven

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 35 minuten
  • 1 persoon
537kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
20g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingredi├źnten

  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 rode paprika
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 ┬░C.
  2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg de knoflook en wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg ook het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en rul het gehakt.
  4. Snijd intussen de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  5. Leg de paprika in een ovenschaal. Vul deze met het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Zet ongeveer een half uur in de oven.

Tip van FitChef

Garneer met wat verse basilicum.