Eiwitrijke shakshuka

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
431kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
28g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 80 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in repen. 
  2. Verhit de olie in een diepe koekenpan of een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de paprika en komijnpoeder toe en bak 4 minuten. 
  3. Doe de tomatenblokjes en 50 ml water in de pan en dek de pan af. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Maak voor elk ei een klein kuiltje in de stoof. Breek de eieren hierin en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cottage cheese ertussen. Dek de pan weer af en laat de eieren op laag vuur in 8-10 minuten stollen.

Tip van FitChef

Serveer een volkoren broodje bij de shakshuka om in de saus te dippen.