Eiwitrijke shakshuka
Eiwitrijke shakshuka
419kcal Per persoon
28g Eiwitten
26g Kh
23g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 eieren
- 4 eetlepels cottage cheese (80 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de paprika in repen.
- Verhit de olie in een diepe koekenpan of een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de paprika en komijnpoeder toe en bak 4 minuten.
- Doe de tomatenblokjes en 50 ml water in de pan en dek de pan af. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Maak voor het ei een klein kuiltje in de stoof. Breek het ei hierin en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de cottage cheese ertussen. Dek de pan weer af en laat het ei op laag vuur in 8-10 minuten stollen.