Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zuurkool ovenschotel met gehakt & bloemkoolpuree

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zuurkool ovenschotel met gehakt & bloemkoolpuree
454kcal Per persoon
Eiwitten
35g Eiwitten
Kh
16g Kh
Vetten
27g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram zuurkool
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

In deze heerlijke koolhydraatarme zuurkool ovenschotel met (plantaardig) gehakt en bloemkoolpuree mis je je koolhydraten helemaal niet! De aardappels zijn vervangen door bloemkool, zodat je toch een lekkere puree hebt bij je ovenschotel. En moet je toch even wennen aan koolhydraatarm eten, dan kun je ook de puree maken van bloemkool en (zoete) aardappels.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zuurkool goed uitlekken.
  2. Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de paprika in halve ringen.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak hierin de paprika 3 minuten. Voeg vervolgens het gehakt met de kerriepoeder toe. Rul het gehakt gaar in zo’n 5 minuten. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en bak 2 minuten mee.
  4. Pureer met een staafmixer de bloemkool met de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het gehaktmengsel in een kleine ovenschaal. Schep de bloemkoolpuree erop en strooi als laatste de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tip van FitChef

1. Voor het maken van de bloemkoolpuree voor bij de zuurkoolovenschotel kun je ook een stamper gebruiken.
2. Je kan ook een puree maken van half bloemkool, half (zoete) aardappel.