Nieuw!
Zuurkool ovenschotel met gehakt & bloemkoolpuree
Zuurkool ovenschotel met gehakt & bloemkoolpuree
454kcal Per persoon
35g Eiwitten
16g Kh
27g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram zuurkool
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 rode puntpaprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 50 ml halfvolle melk
- 25 gram geraspte kaas, 30+
In deze heerlijke koolhydraatarme zuurkool ovenschotel met (plantaardig) gehakt en bloemkoolpuree mis je je koolhydraten helemaal niet! De aardappels zijn vervangen door bloemkool, zodat je toch een lekkere puree hebt bij je ovenschotel. En moet je toch even wennen aan koolhydraatarm eten, dan kun je ook de puree maken van bloemkool en (zoete) aardappels.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zuurkool goed uitlekken.
- Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de paprika in halve ringen.
- Verwarm de olie in een pan. Bak hierin de paprika 3 minuten. Voeg vervolgens het gehakt met de kerriepoeder toe. Rul het gehakt gaar in zo’n 5 minuten. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en bak 2 minuten mee.
- Pureer met een staafmixer de bloemkool met de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehaktmengsel in een kleine ovenschaal. Schep de bloemkoolpuree erop en strooi als laatste de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Voor het maken van de bloemkoolpuree voor bij de zuurkoolovenschotel kun je ook een stamper gebruiken.
2. Je kan ook een puree maken van half bloemkool, half (zoete) aardappel.