Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zuurkool ovenschotel met gehakt & bloemkoolpuree

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zuurkool ovenschotel met gehakt & bloemkoolpuree
454kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
16g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram zuurkool
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 ml halfvolle melk
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zuurkool goed uitlekken.
  2. Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de paprika in halve ringen.
  3. Verwarm de olie in een pan. Bak hierin de paprika 3 minuten. Voeg vervolgens het gehakt met de kerriepoeder toe. Rul het gehakt gaar in zo’n 5 minuten. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en bak 2 minuten mee.
  4. Pureer met een staafmixer de bloemkool met de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het gehaktmengsel in een kleine ovenschaal. Schep de bloemkoolpuree erop en strooi als laatste de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Voor het maken van de bloemkoolpuree voor bij de zuurkoolovenschotel kun je ook een stamper gebruiken.