Nieuw!
Platbrood met hummus, aubergine & gehakt
Platbrood met hummus, aubergine & gehakt
569kcal Per persoon
30g Eiwitten
42g Kh
31g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- ½ theelepel kaneel (1 g)
- 1 Libanees brood, volkoren
- 1 ½ eetlepel hummus (30 g)
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd de aubergine in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe samen met het komijn- en kaneelpoeder. Rul dit 3 à 4 minuten en voeg dan de aubergineblokjes toe. Bak deze 8 minuten mee.
- Bereid het platbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg het platbrood op een bordje. Besmeer met de hummus. Verdeel hier het gehakt-auberginemengsel overheen, breng op smaak met peper en zout en maak af met de veldsla.
- Rol het brood eventueel op of klap dubbel.
Tip van FitChef
Verdeel wat granaatappelpitjes over het platbrood.