Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Platbrood met hummus, aubergine & gehakt

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Platbrood met hummus, aubergine & gehakt
569kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
42g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • ½ theelepel kaneel (1 g)
  • 1 Libanees brood, volkoren
  • 1 ½ eetlepel hummus (30 g)
  • 1 handje veldsla (30 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de aubergine in kleine blokjes.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe samen met het komijn- en kaneelpoeder. Rul dit 3 à 4 minuten en voeg dan de aubergineblokjes toe. Bak deze 8 minuten mee.
  3. Bereid het platbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg het platbrood op een bordje. Besmeer met de hummus. Verdeel hier het gehakt-auberginemengsel overheen, breng op smaak met peper en zout en maak af met de veldsla.
  5. Rol het brood eventueel op of klap dubbel.

Tip van FitChef

Verdeel wat granaatappelpitjes over het platbrood.