Nieuw!
Pompoencurry met kip, sperziebonen & bloemkoolrijst
Pompoencurry met kip, sperziebonen & bloemkoolrijst
375kcal Per persoon
38g Eiwitten
21g Kh
15g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 125 gram pompoenstukjes
- 125 gram sperziebonen (diepvries)
- 50 ml kookzuivel
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de kip samen met de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg vervolgens de pompoenstukjes, sperziebonen, kookzuivel en 50 ml water toe. Laat dit op laag vuur zo’n 8 minuten inkoken tot de groenten gaar zijn. Breng de curry op smaak met peper en zout.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Serveer de curry samen met de bloemkoolrijst op een (diep) bord.
Tip van FitChef
1. Serveer de pompoencurry met verse peterselie en een schijfje limoen.
2. Voeg wat verse gember toe en bak deze even mee.