Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Gele rijst met kip & kikkererwten stoofpot

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Gele rijst met kip & kikkererwten stoofpot
657kcal Per persoon
Eiwit
47g Eiwit
Koolhydraten
79g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 50 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de rijst en kurkuma aan toe. Kook gaar volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee. Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe en laat dit 7 minuten door sudderen. Voeg als laatste de spinazie toe en laat meekoken tot de spinazie slinkt.
  4. Serveer de stoofpot met de gele rijst in een diep bord of kom. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Snipper wat verse peterselie over deze kip- en kikkererwtenstoofpot!