Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met pittig gehakt & snijbonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met pittig gehakt & snijbonen
588kcal Per persoon
Eiwitten
29g Eiwitten
Kh
65g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 200 gram snijbonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook, gehakt en kurkuma toe. Rul dit in 4 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketjap, sambal, snijbonen en een scheut water toe. Laat dit op laag vuur in zo’n 8 minuten gaar bakken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de rijst met het pittige gehakt en de snijbonen.

Tip van FitChef

Breng deze rijst met pittig gehakt op smaak met een beetje limoensap.