⏰ 42% korting op jaarlidmaatschap!

2d03u50m10s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijst met pittig gehakt & snijbonen

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met pittig gehakt & snijbonen
633kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
26g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram snijbonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook, gehakt en kurkuma toe. Rul dit in 4 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketjap, sambal, snijbonen en een scheut water toe. Laat dit op laag vuur in zo’n 8 minuten gaar bakken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de rijst met het pittige gehakt en de snijbonen.

Tip van FitChef

Verdeel wat pinda’s over het gerecht en breng op smaak met wat limoensap.