Nieuw!
Rijst met pittig gehakt & snijbonen
Rijst met pittig gehakt & snijbonen
588kcal Per persoon
29g Eiwitten
65g Kh
23g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram snijbonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook, gehakt en kurkuma toe. Rul dit in 4 minuten gaar. Voeg vervolgens de ketjap, sambal, snijbonen en een scheut water toe. Laat dit op laag vuur in zo’n 8 minuten gaar bakken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met het pittige gehakt en de snijbonen.
Tip van FitChef
Breng deze rijst met pittig gehakt op smaak met een beetje limoensap.