Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kip met wortel in romige kerriesaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip met wortel in romige kerriesaus
667kcal Per persoon
Eiwit
46g Eiwit
Koolhydraten
66g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 200 gram wortel
  • 150 gram kipfilet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Snipper de ui grof en snijd de wortel in plakken.
  3. Wrijf de kipfilet in met de helft van de kerriepoeder.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 minuten rondom bruin. Verdeel de ui en wortel rond de kipfilet en bak de groenten al omscheppend 4 minuten mee. Keer de kipfilet af en toe.
  5. Roer de resterende kerriepoeder door de yoghurt en roer dit door de groenten.
  6. Verwarm alles nog 2-3 minuten tot de kipfilet en groenten omhuld zijn met de romige kerriesaus.
  7. Serveer met de rijst.

Tip van FitChef

1. Vervang de kipfilet door kipdijfilet. Dat geeft net wat meer smaak!
2. Lekker met verse koriander.