Kip met wortel in romige kerriesaus
Kip met wortel in romige kerriesaus
667kcal Per persoon
46g Eiwitten
66g Kh
24g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 200 gram wortel
- 150 gram kipfilet
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snipper de ui grof en snijd de wortel in plakken.
- Wrijf de kipfilet in met de helft van de kerriepoeder.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 minuten rondom bruin. Verdeel de ui en wortel rond de kipfilet en bak de groenten al omscheppend 4 minuten mee. Keer de kipfilet af en toe.
- Roer de resterende kerriepoeder door de yoghurt en roer dit door de groenten.
- Verwarm alles nog 2-3 minuten tot de kipfilet en groenten omhuld zijn met de romige kerriesaus.
- Serveer met de rijst.
Tip van FitChef
1. Vervang de kipfilet door kipdijfilet. Dat geeft net wat meer smaak!
2. Lekker met verse koriander.