Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Risotto met venkel & gerookte zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Risotto met venkel & gerookte zalm
649kcal Per persoon
Eiwitten
30g Eiwitten
Kh
80g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 venkelknol
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Voor deze risotto met venkel en gerookte zalm sta je graag in de keuken. Het duurt zo'n 20 minuten en dan heb je al deze fantastisch lekkere risotto klaar. Ook erg leuk om te serveren als je gasten hebt. Garneer de risotto met het groene venkelloof, zodat het er extra lekker uitziet. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui. Snijd het teentje knoflook fijn.
  2. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  3. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en bak dit een minuutje mee. Voeg dan 300 ml water en het bouillonblokje toe en laat dit zo’n 15 minuten op laag vuur inkoken. Voeg op de helft van de kooktijd de venkelreepjes toe aan de risotto. Zet het vuur uit en roer de geraspte kaas en de zalmreepjes erdoor.
  5. Serveer de risotto met venkel en gerookte zalm op een bord. Breng naar wens op smaak met wat peper.

Tip van FitChef

Deze risotto met venkel en gerookte zalm is lekker met fijngehakte verse dille en een schijfje citroen.